București și împrejurimi – harta vestigiilor istorice, a mănăstirilor și a locurilor de pescuit

Principalele obiective turistice din jurul Bucureștiului sunt:

Mănăstiri și biserici: Cernica, Snagov, Gruiu, Mănești, Clinceni, Tătărești, Adunații Copăceni și Comana

Alte vestigii istorice: Mogoșoaia, Pucheni, Bolintin, Singureni. Giurgiu

Locuri de pescuit: Snagov, Căldărușani-Dridu, Comana, Suhaia, Bujoru (pe Dunăre)

Alte activități în aer liber: Comana, Snagov, Negraș, Gura Sutii

video: Parcul Mogoșoaia – povestea conacului și a parcului modern

Harta atracțiilor turistice din împrejurimile Bucureștiului:

De ce e important să ieși în aer liber?

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate:

Vei fi mai fericit. Exercițiile în aer liber nu sunt numai bune pentru sănătatea ta fizică. Ajută și la sănătatea ta mintală. Petrecerea timpului în natură și lumina naturală îți poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce stresul și depresia. De multe ori, activitățile în aer liber relaxează și înveselesc oamenii.

Stima ta de sine se va îmbunătăți. Exercițiile în aer liber stimulează toate cele cinci simțuri într-un mod în care activitățile în interior nu pot. În plus, a fi în natură are un impact pozitiv asupra creierului, făcându-te să te simți mai bine cu tine însuți.

Nivelurile de vitamina D cresc. Vitamina D este cunoscută și ca „vitamina soarelui”, deoarece este produsă în piele atunci când este expusă la lumina soarelui. Studiile sugerează că vitamina D poate avea efecte protectoare împotriva tuturor bolilor, de la osteoporoză la cancer, de la depresie la atacuri de cord și accident vascular cerebral. Dar moderația este esențială: prea mult soare îți poate deteriora pielea. Ai nevoie doar de aproximativ 10-15 minute de soare, câteva zile pe săptămână, pe vreme caldă. Dacă intenționați să fiți afară pentru o perioadă lungă de timp, folosiți protecție solară.

Vei face exerciții mai lungi și vei arde mai multe calorii. Cercetările arată că cei care fac exerciții în aer liber ard cu 10% mai multe calorii atunci când merg sau aleargă decât o fac atunci când se antrenează pe o bandă de alergare la aceeași viteză. Când faci exerciții în aer liber, atenția îți este distrasă și nu ai senzația că muncești pentru a arde caloriile sau a stimula grupe de mușchi. Un alt bonus, copiii sunt de două ori mai activi când se joacă afară.

Profita de vremea frumoasă și bucură-te de beneficiile activității fizice în exterior!

Lasă un răspuns